...jest pusty
Petra Altmann odkrywa tajniki klasztornych kuchni. Dzięki niej dowiemy się między innymi, jakie produkty spożywcze zostały odkryte przez zakonników, poznamy rytm zakonnych posiłków i korzyści płynące z regularnego postu. Autorka przekonuje, że stosowanie klasztornych zasad związanych z odżywianiem zapewnia zdrowie i dobre samopoczucie. Kuchnia klasztorna ukazana została w ujęciu holistycznym, poznajemy jej wpływ nie tylko na ciało, ale także umysł i duszę. Porady można od razu wykorzystać w praktyce w książce znajdziemy przepisy na tradycyjne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Wszystkie zostały przygotowane przez benedyktynkę siostrę Fidelis, która od 20 lat zarządza kuchnią w klasztorze Bernried. Proponuje ona potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.
Wydawnictwo
KSIĘGARNIA ŚWIĘTEGO WOJCIECHA
Rok wydania
2009
Liczba stron
156
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.