...jest pusty
Strona głównaKsiążki, multimediaBeletrystykaKulinariaWiosna w kuchni pięciu przemian. Przepisy wegetariańskie
Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku. W przygotowaniu kolejne - Lato, Jesień i Zima.
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw.
Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery.
To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:
Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu. Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych
składników!
O kuchni Pięciu Przemian
Wywodząca się ze Wschodu metoda, powszechna w tradycyjnej medycynie chińskiej, zakłada, że w każdej grupie smakowej znajdują się produkty zrównoważone, rozgrzewające i wychładzające, a każdy produkt w zależności od swoich właściwości ma określony wpływ na organizm człowieka. Żeby zaś osiągnąć pełną harmonię, należy spożywać produkty żywnościowe w Pięciu Smakach, nie eliminując przy tym żadnej grupy ani żadnej przemiany.
Metoda gotowania odzwierciedla cykl odżywczy w przyrodzie i dlatego potrawy przyrządzane w ten sposób są wyjątkowo smaczne. Metodę można stosować w każdej diecie i w każdej kuchni, czy to regionalnej, czy wegetariańskiej. Wystarczy do potrawy dodawać produkty w odpowiedniej kolejności smaków – tak można przygotować każde danie. Można także dostosowywać je do własnych potrzeb,
eliminując nielubiane składniki lub przyprawy i zastępując je ulubionymi.
Wydawnictwo
ILLUMINATIO
Rok wydania
2013
Liczba stron
232
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.