...jest pusty
Nowe środki ochrony i pomocy dla ofiar
Szybki podgląd
82,95 zł
Żony pana Glassa
Szybki podgląd
42,00 zł
Najpiękniejsze krajobrazy Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Najpiękniejsze zabytki Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Świat Niezapomniane Podróże
Szybki podgląd
62,99 zł
Kraina bazgrołów
Szybki podgląd
26,04 zł
Ewcia na wsi
Szybki podgląd
5,24 zł
Antoś w ZOO
Szybki podgląd
5,24 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami
Szybki podgląd
8,28 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami. wersja angielska
Szybki podgląd
8,28 zł
Strona głównaKsiążki, multimediaBeletrystykaKulinariaWiosna w kuchni pięciu przemian. Przepisy wegetariańskie

Wiosna w kuchni pięciu przemian. Przepisy wegetariańskie

36,65 zł
Producent: Anna Czelej
EAN: 9788363965044
ISBN/ISSN: 978-83-63965-04-4
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (10 szt.)
Waga:0.34 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Oto nie lada gratka dla miłośników gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku. W przygotowaniu kolejne - Lato, Jesień i Zima. Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zbiór ponad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych zdjęciami apetycznych potraw. Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki oraz desery. To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu: Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz swój potencjał kulinarny oraz nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w swój organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu. Poznaj prosty sposób na zdrowe i pyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnych składników! O kuchni Pięciu Przemian Wywodząca się ze Wschodu metoda, powszechna w tradycyjnej medycynie chińskiej, zakłada, że w każdej grupie smakowej znajdują się produkty zrównoważone, rozgrzewające i wychładzające, a każdy produkt w zależności od swoich właściwości ma określony wpływ na organizm człowieka. Żeby zaś osiągnąć pełną harmonię, należy spożywać produkty żywnościowe w Pięciu Smakach, nie eliminując przy tym żadnej grupy ani żadnej przemiany. Metoda gotowania odzwierciedla cykl odżywczy w przyrodzie i dlatego potrawy przyrządzane w ten sposób są wyjątkowo smaczne. Metodę można stosować w każdej diecie i w każdej kuchni, czy to regionalnej, czy wegetariańskiej. Wystarczy do potrawy dodawać produkty w odpowiedniej kolejności smaków – tak można przygotować każde danie. Można także dostosowywać je do własnych potrzeb, eliminując nielubiane składniki lub przyprawy i zastępując je ulubionymi.
Wydawnictwo ILLUMINATIO
Rok wydania 2013
Liczba stron 232

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.