...jest pusty
Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba.
Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.
Wydawnictwo
ZYSK I S-KA
Rok wydania
2013
Liczba stron
390
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.