...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduTechnologie produkcji cukierniczej Podręcznik do nauki zawodu cukiernik cz.1 / REA
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „cukiernik” w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.
Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:
– znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;
– procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;
– opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;
– organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;
– normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;
– charakterystyki surowców cukierniczych;
– charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.
W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.
Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu „cukiernik”.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2013
Liczba stron
304
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.