...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduPodstawy żywienia człowieka Podręcznik do nauki zawodów Kucharz, Technik żywienia i gospodarstwa dom
Podstawy żywienia człowieka Podręcznik do nauki zawodów Kucharz, Technik żywienia i gospodarstwa dom
Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach „kucharz”, „technik żywienia i gospodarstwa domowego” oraz „kelner”. Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Część pierwsza omawia:
– zakres i znaczenie nauki o żywieniu człowieka;
– składniki odżywcze i ich znaczenie dla organizmu człowieka;
– gospodarkę wodną organizmu;
– gospodarkę energetyczną organizmu;
– wartość energetyczną pożywienia.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2013
Liczba stron
176
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.