...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduObsługa gości (konsumentów) Podręcznik do nauki zawodu Kelner oraz Technik organizacji usług gastron
Obsługa gości (konsumentów) Podręcznik do nauki zawodu Kelner oraz Technik organizacji usług gastron
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach „kelner” i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach „kelner” i „technik organizacji usług gastronomicznych”.
Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część 2. zawiera wiedzę z zakresu:
– organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych (room-service),
– technik podawania potraw kuchni różnych narodów,
– serwisu specjalnego i przygotowania nakryć specjalnych,
– planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych,
– systemów rozliczeń kelnerskich,
– elementów protokołu dyplomatycznego,
– rozwiązywania sytuacji problemowych w pracy,
– organizacji baru i pracy barmana.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2009
Liczba stron
196
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.