...jest pusty
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach:
- jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu
- jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka
- jak poprawić sylwetkę
- ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Książka zawiera także:
- codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów
- konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian
- wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych.
,,Książka niezwykle przystępna, a równocześnie napisana w sposób ekscytujący - uczciwie mogę ją polecić wszystkim, który pragną osiągać lepsze wyniki w sporcie lub poprawić sprawność fizyczną".
James Cracknell, mistrz olimpijski w wioślarstwie
Wydawnictwo
ZYSK I S-KA
Wydawnictwo
ZYSK I S-KA
Rok wydania
2014
Rok wydania
2014
Liczba stron
360
Liczba stron
360
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.