...jest pusty
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,
do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.
Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,
ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.
Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać
ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,
czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.
Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.
Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.
Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.
Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,
ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.
Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać
ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,
czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.
Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.
Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.
Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
Wydawnictwo
REA
Wydawnictwo
REA
Rok wydania
2016
Rok wydania
2016
Liczba stron
438
Liczba stron
438
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.