...jest pusty
Hipokrates, zwany ojcem medycyny, twierdził, że wszystkie choroby mają swój początek w jelitach. Od czasów Hipokratesa upłynęło wiele wieków, ale jego słowa nie straciły na znaczeniu, gdyż nie ma mowy o zdrowiu bez zdrowego przewodu pokarmowego.
Często słyszy się powiedzenie “Jesteś tym, co zjadasz“ Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy, można, bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba, trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie.
Autorka przedstawia w książce wyniki najnowszych badań i metody pokonywania powszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, schyłkowość jelit, zaburzenie pracy trzustki i wiele innych.
W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit, smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisów na potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.
Często słyszy się powiedzenie “Jesteś tym, co zjadasz“ Doktor Cabot nie zgadza się z takim stawianiem sprawy, można, bowiem przestrzegać dobrej diety, ale jeśli wątroba, trzustka, żołądek czy jelita nie funkcjonują prawidłowo, wtedy nie wykorzystujemy optymalnie składników odżywczych zawartych w zdrowym pokarmie.
Autorka przedstawia w książce wyniki najnowszych badań i metody pokonywania powszechnych problemów z jelitami, takich jak uciążliwe gazy i wzdęcia, cuchnący oddech, zespół jelita drażliwego, zaparcia, pasożyty, kandydoza, wrzodziejące zapalenie okrężnicy, refluks przełykowy, zgaga, osłabione trawienie, nietolerancja glutenu, alergie pokarmowe, zespół nieszczelnego jelita, schyłkowość jelit, zaburzenie pracy trzustki i wiele innych.
W książce tej znajdziemy 150 przepisów na potrawy przyjazne dla jelit, smaczne śniadania, obiady i kolacje oraz przekąski i łakocie. W publikacji nie zabrakło też przepisów na potrawy bez glutenu, mleka, orzechów i cukru, z myślą o osobach o delikatnym żołądku, a także informacji o diecie zawierającej mało substancji określanych skrótem FODMAP.
Wydawnictwo
MADA
Wydawnictwo
MADA
Rok wydania
2015
Rok wydania
2015
Liczba stron
328
Liczba stron
328
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.