...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduZasady żywienia Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1 podręcznik cz.2 / REA
Dorota Czerwińska
REA - ZASADY ŻYWIENIA. KWALIFIKACJA T.15. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH. CZĘŚĆ 2
liczba ocen: 1 zaloguj się, aby móc oceniać Książka
Ilość
cena: 29,90 zł DO KOSZYKA
OPIS
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).
Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2015
Liczba stron
232
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.