...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduZasady żywienia Podręcznik dla zawodu Kucharz małej gastronomii / REA
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu „kucharz małej gastronomii” w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu, składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka, gospodarka wodna organizmu, normy żywienia i wyżywienia, planowanie wyżywienia, żywienie człowieka chorego, zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie, najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.
W dziale Materiały do pobrania znajduje się Program nauczania dla zawodu „kucharz małej gastronomii” w zsz nr 512 [05].
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2012
Liczba stron
168
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.