...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduZasady żywienia człowieka. Podręcznik
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum – do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.
Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz skutki popełnianych błędów w żywieniu.
Stan prawny aktualny na 2007 rok.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2013
Liczba stron
255
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.