...jest pusty
Wydanie 2012r.
Oprawa broszurowa.
Strony 184.
Format 12,5x19,5cm.
Coraz więcej osób przywiązuje wagę do zdrowego stylu życia - dba o kondycję fizyczną i dobór właściwego menu. Podstawowym warunkiem ułożenia prawidłowego jadłospisu jest wiedza na temat produktów spożywczych - ich wartości odżywczej oraz jakości.
Ten poradnik to zbiór najistotniejszych informacji, esencja tego, co każdy wiedzieć powinien na temat właściwego odżywiania i potrzeb żywieniowych organizmu. Zebrano w nim informacje dotyczące podstawowych składników służących zdrowiu i ich znaczenia dla organizmu, omówiono najważniejsze pojęcia związane z żywieniem.
Autorka przedstawiła najpopularniejsze diety ostatnich lat - opisała koncepcje, na których się opierają, ich wady i zalety. Nie zabrakło także modelu piramidy żywieniowej, czyli złotego standardu w żywieniu. Można tu również znaleźć wyjaśnienia wszystkich, często tajemniczo brzmiących, oznaczeń na etykietach produktów spożywczych. Cennym dodatkiem są tabele kalorii obejmujące większość produktów dostępnych na naszym rynku.
Książkę uzupełniają ciekawostki, porady i praktyczne wskazówki, które podpowiedzą, jak smacznie i zdrowo jeść, by mieć dobrą kondycję i smukłą sylwetkę.
Wydawnictwo
BUCHMANN
Rok wydania
2012
Liczba stron
184
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.