...jest pusty
Nowe środki ochrony i pomocy dla ofiar
Szybki podgląd
82,95 zł
Żony pana Glassa
Szybki podgląd
42,00 zł
Najpiękniejsze krajobrazy Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Najpiękniejsze zabytki Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Świat Niezapomniane Podróże
Szybki podgląd
62,99 zł
Kraina bazgrołów
Szybki podgląd
26,04 zł
Ewcia na wsi
Szybki podgląd
5,24 zł
Antoś w ZOO
Szybki podgląd
5,24 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami
Szybki podgląd
8,28 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami. wersja angielska
Szybki podgląd
8,28 zł

Tradycyjna kuchnia rosyjska

36,65 zł
Producent: Praca Zbiorowa
EAN: 9788375442472
ISBN/ISSN: 978-83-7544-247-2
Produkt niedostępny
Waga:0.56 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Zapytaj o produkt

Oprawa Miękka Stron 208 Format: 170 x 224 Przepisy kuchni rosyjskiej uznawane są na całym świecie za wyjątkowe. W żadnej innej kuchni świata nie znajdziemy takiej obfitości mięsnych, rybnych, warzywnych oraz innych dań. Rosyjska sztuka kulinarna uosabia pomysłowość i zaradność Rosjan. Dania przygotowywane według przepisów kuchni rosyjskiej podanych w książce, zachowują swój niepowtarzalny smak, a współczesne sposoby obróbki i przygotowywania produktów, nie zmieniają charakteru dań rosyjskiej kuchni, ale wręcz go podkreślają. Są dania, bez których trudno sobie wyobrazić kuchnię rosyjską np.: bliny, galarety, kapuśniak, pielmieni, żurek, ciasta, gęś z jabłkami, kasza, kisiel, pierniki, herbata, kwas… Historia kuchni rosyjskiej swoimi korzeniami sięga w odległe wieki, na przestrzeni których ulegała zmianom. Minione epoki oraz znaczące wydarzenia historyczne odcisnęły w niej ślad, a pierwotnie powstałe kulinarne skłonności i preferencje mieszkańców Rusi, z biegiem lat zmieniały się. Ponadto, na przestrzeni wieków, kuchnia rosyjska była otwarta na tradycje kulinarne innych narodów i wchłaniała ich najlepsze elementy. Dziś można śmiało powiedzieć, że w przepisach kuchni rosyjskiej odzwierciedla się jego historia, kultura, tradycje i obyczaje. Galaretę wymyślili w XIX w. francuscy kucharze-restauratorzy, a jej prototypem była "studzenina" – starodawne danie rosyjskie, cieszące się wielkim uznaniem zarówno szlachty jak i pospólstwa. Kisiel – to również dawna potrawa kuchni rosyjskiej i w latopisie „Powieść lat minionych” mówi się o niej: Danie to odegrało ważną rolę w historii – kisiel niegdyś uratował miasto Biełgorod od Połowców. To tylko dwa przykłady z wielu znamienitych potraw rosyjskich, które również mają swoje zadziwiające historie.
Wydawnictwo REA
Liczba stron 208

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.