...jest pusty
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduTowaroznastwo żywności. Podręcznik
Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług.
Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętnościpotrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec.
Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunków towaroznawstwa szkół ekonomicznych różnych typów, wydziału żywienia człowieka i wydziałów technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osób zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentów.
Wydawnictwo
WSIP
Rok wydania
2012
Liczba stron
268
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.