...jest pusty
Nowe środki ochrony i pomocy dla ofiar
Szybki podgląd
82,95 zł
Żony pana Glassa
Szybki podgląd
42,00 zł
Najpiękniejsze krajobrazy Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Najpiękniejsze zabytki Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Świat Niezapomniane Podróże
Szybki podgląd
62,99 zł
Kraina bazgrołów
Szybki podgląd
26,04 zł
Ewcia na wsi
Szybki podgląd
5,24 zł
Antoś w ZOO
Szybki podgląd
5,24 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami
Szybki podgląd
8,28 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami. wersja angielska
Szybki podgląd
8,28 zł
Strona głównaPodręczniki, Publikacje okołopodręcznikowePodręcznikiNauka zawoduProdukcja zwierzęca Podręcznik do nauki zawodu Technik rolnik cz.1 / REA

Produkcja zwierzęca Podręcznik do nauki zawodu Technik rolnik cz.1 / REA

46,52 zł
EAN: 9788302147296
ISBN/ISSN: 978-83-02-14729-6
Produkt niedostępny
Waga:0.31 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Zapytaj o produkt

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych. W I części podręcznika podano informacje dotyczące: - budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich; - zasad żywienia zwierząt; - wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt; - warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej; - pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji. W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu: - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła; - technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni; - technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej; - produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; - elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania; - formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami. Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.
Wydawnictwo WSIP
Rok wydania 2010
Liczba stron 224

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.