...jest pusty
Wydanie 2012r.
Oprawa twarda.
Strony 138.
Format 16,5x24cm.
Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim -z wielu powodów -zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.
Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
Wydawnictwo
PUBLICAT
Rok wydania
2012
Liczba stron
138
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.