...jest pusty
Wydanie 2011r.
Oprawa broszurowa.
Strony 356.
Format 14,5x20,5cm.
Kulinarny pamiętnik z podróży do Chin.
Fuchsia Dunlop - dziś najlepsza zachodnia autorka opisująca kuchnię chińską - wyjechała do Chin uczyć się języka, ale ciekawość i miłość do jedzenia powiodły ją zupełnie inną ścieżką... W swym pamiętniku opisuje pierwsze, szokujące spotkania z tradycyjnymi chińskimi daniami, takimi jak królicze głowy czy skorpiony, oraz rosnącą fascynację egzotyczną kulturą.
"Gdy zaczęłam przyjaźnić się z Chińczykami - pisze - nie mogłam być dłużej wybredna. Jakiś pełen najlepszych intencji Chińczyk zawsze dorzucił do mojej miseczki kawałek świńskiego jelita lub chrząstki, co uznawano za specjalne wyróżnienie". Kolejne rozdziały opowieści wieńczą przepisy na chińskie specjały. Niezapomniana, pełna obyczajowych obserwacji lektura.
Wydawnictwo
ŚWIAT KSIĄŻKI
Rok wydania
2011
Liczba stron
356
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.