...jest pusty
Strona głównaKsiążki, multimediaBeletrystykaKulinariaPapatacze, bubliczki, moskole.. Co się pod tym kryje?
Wydanie 2009
stron 270
format 13 x 20,5 cm
oprawa broszurowa
Diabelska pokusa, zupa drwali, róże derwisza, jaskółcze gniazda, wereszczaka, piękna Helena... Nazwy potraw przywołują skojarzenia, pobudzają apetyt, wskazują na swoje pochodzenie lub autora. Bywają niezwykłe, a nierzadko związane są z nimi ciekawe anegdoty. I o takich właśnie potrawach opowiada ta książka. Hanna Szymanderska uraczy i.. zauroczy nas przepisami na słynne dania z różnych kuchni świata, ale też anegdotami historycznymi, klasztornymi, obyczajowymi. Dowiemy się, skąd pochodzi nazwa słynnych zrazików cordon bleu i pięknej Heleny, klasycznego deseru z gruszek. Przeczytamy, skąd wywodzi się popularne gazpacho i, oczywiście, co się kryje pod nazwami papatacz, bubliczki, moskole...
stron 270
format 13 x 20,5 cm
oprawa broszurowa
Diabelska pokusa, zupa drwali, róże derwisza, jaskółcze gniazda, wereszczaka, piękna Helena... Nazwy potraw przywołują skojarzenia, pobudzają apetyt, wskazują na swoje pochodzenie lub autora. Bywają niezwykłe, a nierzadko związane są z nimi ciekawe anegdoty. I o takich właśnie potrawach opowiada ta książka. Hanna Szymanderska uraczy i.. zauroczy nas przepisami na słynne dania z różnych kuchni świata, ale też anegdotami historycznymi, klasztornymi, obyczajowymi. Dowiemy się, skąd pochodzi nazwa słynnych zrazików cordon bleu i pięknej Heleny, klasycznego deseru z gruszek. Przeczytamy, skąd wywodzi się popularne gazpacho i, oczywiście, co się kryje pod nazwami papatacz, bubliczki, moskole...
Wydawnictwo
ŚWIAT KSIĄŻKI
Rok wydania
2009
Liczba stron
270
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.