...jest pusty
Książka wprowadza w niezwykły świat kuchni żydowskiej. Kuchnia żydowska jest prawdopodobnie jedną z najciekawszych i najbardziej urozmaiconych na świecie. Wygnani przed wiekami z Palestyny Żydzi nie mieli ojczyzny, wędrowali więc po świecie, zapożyczając pomysły i składniki z miejscowych przepisów. Kierując się nakazem koszerności oraz zachowując tradycyjne zwyczaje świąteczne, Żydzi wymyślali dania odpowiednie dla klimatu krajów w których się osiedlali. Zamieszczony zbiór 120 przepisów umożliwia przyrządzenie wspaniałych dań. Wszystkie opisy, opracowane krok po kroku, pomogą zwłaszcza mało wprawnym kucharzom w przygotowaniu danej potrawy. Profesjonalne rady i wskazówki oraz dołączone kolorowe zdjęcia ułatwią gotowanie.
Wydawnictwo
FIRMA KSIĘGARSKA JACEK OLESIEJUK
Rok wydania
2011
Liczba stron
254
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.