...jest pusty
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka dietetyk od wielu lat pracujący ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.W książce znajdziesz:przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND.
Wydawnictwo
RM
Wydawnictwo
RM
Rok wydania
2015
Rok wydania
2015
Liczba stron
160
Liczba stron
160
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.