...jest pusty
Wydanie 2011r.
Oprawa broszurowa.
Strony 240.
Format 16,0x20,0cm.
Jesteśmy ludem grzybojadów: cenimy grzyby, chętnie je zbieramy i przetwarzamy.
Pomyśleć tylko, że w wielu krajach, np. w bogatej w grzybodajne lasy Szwecji grzybów po prostu... się nie zbiera, jako potencjalnie niebezpiecznych. Spacer po szwedzkim lesie dla wychowanego w uznaniu dla grzybów Polaka jest jak dla fana słodyczy zamknięcie na noc z ciastkami: wszędzie dorodne i piękne okazy, nic tylko zrywać i na patelnię – dziwi się jeden z czytelników „Kuriera Lubelskiego” i to pokazuje nam, jak głębokie różnice kulturowe istnieją nawet między geograficznie bliskimi społecznościami.
To pięknie ilustrowane kompendium zawiera wiele cennych informacji zarówno na temat grzybów jadalnych, jak i trujących oraz mnóstwo sprawdzonych przepisów.
Dowiemy się z niego jak grzyby zbierać, jak je suszyć, marynować i mrozić oraz jak przygotowywać z nich smakowite potrawy.
Wydawnictwo
FIRMA KSIĘGARSKA JACEK OLESIEJUK
Rok wydania
2011
Liczba stron
240
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.