...jest pusty
Moda na posiłki przygotowywane na parze do Polski dotarła stosunkowo niedawno i początkowo spotkała się z nieufnością i niezbyt wielkim zainteresowaniem. Warto jednak wiedzieć,
że gotowanie na parze jest najzdrowszym sposobem przyrządzania posiłków. Żywność nie jest zanurzana w wodzie, przez co witaminy i minerały nie ulegają wypłukaniu.
Dzięki tej technice gotowania otrzymuje się aromatyczną, lekkostrawną i małokaloryczną potrawę o wspaniałym smaku, pozbawioną dodatku tłuszczu, a warzywa zachowują zarówno swe wartości odżywcze, jak i intensywne kolory oraz aromat.
Zaletą tego sposobu przyrządzania potraw jest także to, że podczas gotowania do wrzątku można wsypać ulubione przyprawy, aby otrzymać aromat np. imbiru czy cynamonu.
Wydawnictwo
DRAGON
Wydawnictwo
DRAGON
Rok wydania
2015
Rok wydania
2015
Liczba stron
64
Liczba stron
64
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.