...jest pusty
Dieta funkcjonalna. Leczenie ziołami w kuchni autorstwa Lecha Tkaczyka wprowadza zupełnie nowatorski sposób odżywiania. Opiera się ON na dodawaniu do zwyczajnych posiłków, przygotowanych zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, leczniczych ziół przyprawowych, których zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w ziołach i przyprawach, niekoniecznie tych najbardziej popularnych. Stosowanie ich uzależnione jest od masy ciała, wieku, płci, wzrostu i ogólnego stanu zdrowotności organizmu.
Dieta funkcjonalna bazuje na najnowszych zdobyczach wiedzy na temat żywności funkcjonalnej. Jest to dieta niekłopotliwa i niedroga, a systematyczne jej stosowanie przynosi wiele korzyści, takich jak spowolnienie procesów starzenia, poprawa witalności, ograniczenie negatywnych skutków stresu i co najważniejsze zintensyfikowanie procesu leczenia wielu schorzeń. Dieta ta zdobywa coraz większe uznanie wśród ludzi walczących z nadwagą i z różnymi stanami chorobowymi.
Największym atutem tej książki jest podział ziół przyprawowych ze względu na ich właściwości lecznicze, oraz to, że Autor opisuje dokładnie zasady przygotowywania zdrowotnych posiłków, przybliża wiele ciekawych, a zapomnianych ziół przyprawowych, charakteryzuje mieszanki i herbaty skomponowane zgodnie z zaleceniami DFLT (pozbawione wszelkiego typu wzmacniaczy smaku i aromatu, sztucznych barwników etc.) Każdy bez względu na wiek, płeć, stan zdrowia czy preferencje kulinarne znajdzie w niej coś dla siebie.
Dieta funkcjonalna bazuje na najnowszych zdobyczach wiedzy na temat żywności funkcjonalnej. Jest to dieta niekłopotliwa i niedroga, a systematyczne jej stosowanie przynosi wiele korzyści, takich jak spowolnienie procesów starzenia, poprawa witalności, ograniczenie negatywnych skutków stresu i co najważniejsze zintensyfikowanie procesu leczenia wielu schorzeń. Dieta ta zdobywa coraz większe uznanie wśród ludzi walczących z nadwagą i z różnymi stanami chorobowymi.
Największym atutem tej książki jest podział ziół przyprawowych ze względu na ich właściwości lecznicze, oraz to, że Autor opisuje dokładnie zasady przygotowywania zdrowotnych posiłków, przybliża wiele ciekawych, a zapomnianych ziół przyprawowych, charakteryzuje mieszanki i herbaty skomponowane zgodnie z zaleceniami DFLT (pozbawione wszelkiego typu wzmacniaczy smaku i aromatu, sztucznych barwników etc.) Każdy bez względu na wiek, płeć, stan zdrowia czy preferencje kulinarne znajdzie w niej coś dla siebie.
Wydawnictwo
ASTRUM
Rok wydania
2016
Liczba stron
234
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.