...jest pusty
Nowe środki ochrony i pomocy dla ofiar
Szybki podgląd
82,95 zł
Żony pana Glassa
Szybki podgląd
42,00 zł
Najpiękniejsze krajobrazy Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Najpiękniejsze zabytki Polski
Szybki podgląd
12,59 zł
Świat Niezapomniane Podróże
Szybki podgląd
62,99 zł
Kraina bazgrołów
Szybki podgląd
26,04 zł
Ewcia na wsi
Szybki podgląd
5,24 zł
Antoś w ZOO
Szybki podgląd
5,24 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami
Szybki podgląd
8,28 zł
Koloruję Kraków. Malowanka z naklejkami. wersja angielska
Szybki podgląd
8,28 zł
Strona głównaKsiążki, multimediaBeletrystykaHistoriaOd konsumpcji do konspiracji, czyli warszawskie lokale gastronomiczne 1939–1944.

Od konsumpcji do konspiracji, czyli warszawskie lokale gastronomiczne 1939–1944.

33,60 zł
Producent: Anna Strzeżek
EAN: 9788374363068
ISBN/ISSN: 978-83-7436-306-8
Produkt niedostępny
Waga:0.28 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Zapytaj o produkt

Wydanie 2012r. Oprawa broszurowa. Strony 232. Format 14,5x20,5cm. Gastronomia od zawsze pełniła ważną funkcję w życiu społeczeństwa. Dla jej rozwoju szczególnie istotne okazały się druga połowa XIX i początek XX wieku, kiedy to rozkwita "życie kawiarniane" w Polsce. Autorka, pisząc książkę o gastronomii okupowanej Warszawy, za główny cel postawiła sobie uświadomienie czytelnikowi, że w trudnych wojennych czasach lokale gastronomiczne nie zaprzestały działalności. Opowiada, co jedzono i pito, jak wyglądały stołeczne gastronomika, jak zmagano się z zaopatrzeniem, ciągłym zmianami prawnymi i restrykcjami ze strony okupanta.
Wydawnictwo TRIO
Rok wydania 2012
Liczba stron 232

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.