...jest pusty
Strona głównaKsiążki, multimediaBeletrystykaHistoriaOd konsumpcji do konspiracji, czyli warszawskie lokale gastronomiczne 1939–1944.
Wydanie 2012r.
Oprawa broszurowa.
Strony 232.
Format 14,5x20,5cm.
Gastronomia od zawsze pełniła ważną funkcję w życiu społeczeństwa. Dla jej rozwoju szczególnie istotne okazały się druga połowa XIX i początek XX wieku, kiedy to rozkwita "życie kawiarniane" w Polsce. Autorka, pisząc książkę o gastronomii okupowanej Warszawy, za główny cel postawiła sobie uświadomienie czytelnikowi, że w trudnych wojennych czasach lokale gastronomiczne nie zaprzestały działalności. Opowiada, co jedzono i pito, jak wyglądały stołeczne gastronomika, jak zmagano się z zaopatrzeniem, ciągłym zmianami prawnymi i restrykcjami ze strony okupanta.
Wydawnictwo
TRIO
Rok wydania
2012
Liczba stron
232
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.